Nastali smo 2007. godine, sa željom da našim najmladjim sugradjanima, kroz igru, putem sporta, učinimo detinjstvo interesantnijim. Skup smo entuzijasta okupljenih oko ideje da je naša najveća pobeda, svako dete koje nam omogući uživanje u njegovom odrastanju, kako životnom, tako i košarkaškom.

Boljim nas čini učinjeni prvi korak, pomozite nam da postanemo deo ostvarenja jednog lepog sna, da zajedno predjemo put od 1000 milja. Angažovani smo profesionalno, zalažemo se za red, rad i disciplinu. Sport je naš životni put ,on stvara prijateljstva, učvršćuje ljudske odnose, upućuje nas jedne na druge, budi u nama pobedniučki duh.

Kreiramo planove i programe rada kojim se obezbedjuje zdravo odrastanje dece. Eticki postupamo, na šta nas obavezuje obrazovanje i iskustvo. Tražimo maksimalno poverenje i podršku roditelja, kako bi zajednički radili u interesu pravilnog razvoja svakog deteta ponaosob.

NS Basket /

Treneri
Zeljko Cubrilo

Rodjen je u Kikindi 1977. godine, gde je sa deset godina napravio prve kosarkaske korake u KK KIKINDA iz Kikinde.U ovom klubu prolazi sve selekcije.Sa sesnaest godina je usao u seniorski sastav kod trenera zeljka Lukajica gde se zadrzava do svoje devetnaeste godine.Nakon odsluzenog vojnog roka odlazi u Suboticu na individualno usavrsavanje u KK SPARTAK iz Subotice.Ljubav prema terenskom pozivu navodi ga da donese odluku o napustanju aktivnog igranja, nakon cega se seli za Novi Sad i upisuje visu kosarkasku skolu u Beogradu (2002/2003 godina). Nakon odbrane diplomskog rada na temu Usavrsavanje individualne odbrane spoljnih igraca, stice naziv visi kosarkaski trener, sto mu omogucava dobijanje crvene trenerske licence. Uporedo sa studijama, u Novom Sadu radi na mestu pomocnog trenera u KK Radnicki iz Novog Sada.U istoimenom klubu preuzima i rad sa mladjim kategorijama. 2006. godine, preuzima seniorski tim KK TOP (drugi tim KK Radnicki), gde na takmicenju u letnjoj ligi zauzima prvo mesto i time plasman u drugu srpsku ligu. zelja za radom sa najmladjima, konacno je ostvarena 2007. godine, osnivanjem kluba NS BASKET 07 Novi Sad. U klubu je, pored odrzavanja treninga, zaduzen za izradu celokupnog plana i programa treninga , kao i analizu istih. Rad sa decom traje do danas. Kao trener mladjih kategorija (U17 i U18), od 2009. do 2011. godine radi u klubu Mladost Teletehnika iz Backog Jarka. U sezoni 2012/2013, angazovan je kao pomocni trener u ZKK VOJVODINA Novi Sad, ucesnikom kupa Srbije i zavrsnice medjunarodne zenske Jadranske lige (final four).

Nationality: Srbija
Licence Number: 2010023636
Nenad Stanojevic

Rodjen je u Novom Sadu 1971. Godine. Sa deset godina napravio prve kosarkaske korake u KK Cementu iz Beocina. Sa sesnaest godina odlazi u Zagreb na skolovanje, gde trenira i igra za Centar Vojnih skola do svoje devetnaeste godine. Nakon zavrsetka skolovanja se vraca u Novi Sad i nastavlja treniranje u KK Elkondu iz Beocina jos cetiri sezone. Zbog prirode svog posla prestaje sa treniranjem. Osnivanjem kosarkaskog kluba Beocin iz Beocina 1998 godine ponovo pocinje sa treniranjem i to jednu sezonu,nakon cega prestaje sa aktivnim treniranjem i pocinje da se bavi trenerskim poslom. Postaje trener mladih kategorija u KK Beocinu.U KK Becinu radi sa mladim kategorijama od 1999 do 2001 godine Ljubav prema trenerskom pozivu navodi ga da donese odluku o skolovanju i 2000 godine se upisuje u Visu Trenersku ckolu u Beogradu za operativnog trenera. Stice strucni naziv operativni kosarkaski trener, sto mu omogucava dobijanje plave trenerske licence. U Novom Sadu 2001 pocinje da trenira mlade kategorije u KK Cubi iz Novi Sad u kome radi do 2007 godine. Zajedno sa zeljkom Cubrilom 2007 godine osniva skolu kosarke a kasnije i klub NS Basket 07 u kome radi i dan danas.

Nationality: Srbija
Licence Number: 1084 blue licence